Sivut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kirjaston poistomyynti

Mökillä vietetyn yön jälkeen lähdimme miehen kanssa Paimioon Viva Vista-kaupunkitapahtumaan. Eipä siellä oikein mitään kiinnostavaa ohjelman mukaan ollut, mutta tapahtuma on jo vähän muodostunut perinteeksi. Ja olihan tarjolla kuitenkin kirjaston postomyynti, vaikka "tuskin mä sieltä mitään löydän." Niinpä niin, kirjat olivat 50 senttiä / kappale tai vaihtoehtoisesti koko kangaskassi kirjoilla täytettynä viisi euroa. Mä en löydä täältä mitään vaihtui pian "mahtuuks tää vielä kassiin"-tilaan. (Kyllä mieskin sinne muutaman kirjan sai mahdutettua, mutta pääasiassa minä leikin kirjahiirtä.) Mitä sitten löytyi?


 Keltaista kirjastoa oli hyvin tarjolla, mutta rajasin nyt rohmuamiseni vain kolmeen teokseen. Kukaan ei ole aiemmin kirjailijana tuttu, mutta uskon viihtyväni näiden parissa.

Naguib Mahfouz - Midaqq-kuja
Christa Wolf - Medeia Kertomus kuudelle äänelle
Alberto Moravia - Matka Roomaan
Ja tietenkin mukaan piti ottaa muutama tuttu ja hyväksi havaittu kotimainen. Westö-kokoelmani karttuu koko ajan, Mazzarella on kehuttu useammassakin blogissa ja Snellman yllätti minut täysin vuosi takaperin. Eikä sovi unohtaa Hotakaista, johon rakastuin täysin juurikin tämän teoksen myötä. Mukaan tarttuivat siis:

Kari Hotakainen - Juoksuhaudantie
Kjell Westö - Tapaus Bruus ja muita kertomuksia
Merete Mazzarella - Marraskuu
Anja Snellman - Lyhytsiipiset 
 Ja vielä vähän lisää. Nämä lähtivät ihan joko tutunu nimen (Mann) tai kiinnostavan takakansitekstin vuoksi mukaani.

Åke Edwardson - Läpikulkumatka
Thomas Mann - Herra ja koira
Daniel Mason - Pianonvirittäjä
Sekä tietenkin vielä yksi lastenkirja kerholaisia varten syksyä odottamaan.

10 kommenttia:

 1. Ihanaa rohmuamista! Kävin eilen Hiltusen antikvariaatissa, ja vaikka siellä ei ihan noin edullista ollutkaan, en voinut vastustaa esim. Märta Tikkasen ja Helena Sinervon uudehkoja kirjoja, kun hinta oli euron tai kaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vaikeaa vastustaa halpoja uudehkoja kirjoja. Ymmärrän siis vallan hyvin, jos mukaan lähti muutama teos. :)

   Poista
 2. Olin bongaavinani omasta kirjastostanikin pistomyynnit mutta onnistuin sulkemaan silmäni ja viipottamaan suoraan tiskille hakemaan varaustani :D Paljousalennukset on niiin vaarallisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen itsekuriasi!
   Paljousalennukset ovat kyllä vaarallisia. Itse vielä järkeilin tuon niin, että jos ostan yli 10 kirjaa, saan tavallaan osan kaupan päälle. :D

   Poista
 3. Tuo Snellmanin Lyhytsiipiset oli minulle melkoinen pettymys. Osa Snellmanin romaaneista uppoaa minuun ihan täysillä ja osa ei lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi jos tuo on tuottanut pettymyksen. Toivottavasti minulle ei käy samalla tavalla, sillä suhteeni Snellmaniin on hyvin samanlainen kuin sinulla.

   Poista
 4. Mielenkiintoisia löytöjä. Täytyy tosin tunnustaa, että itse en voi ostaa kirjastojen poistoja, koska en kestä noita lainaustarroja omassa hyllyssäni :D Tiedän, melko turhamaista, mutta minkäs mahdat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa mulla oli kauan sama vika. :D
   Saisihan noi sivut siistittyäkin, mutta oon lopulta liian laiska siihen hommaan. Nyt nuo menee hyllyssä samalla kuin muutkni teokset.

   Poista
 5. Westö, jeejee! ;)

  Minäkään en hirveästi tykännyt tuoosta Lyhytsiipisistä, mutta toivottavasti uppoaa sinuun paremmin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin ensin Langin ja voivottelin jo, että eikö täältä muka muuta Westöä löydy. Sitten tutkin tarkemmin ja siellähän se. <3

   Voi hitsi tuon Lyhytsiipisen kanssa. Kohta siitä ei voi enää edes pitää kun kaikki blogisisaret ovat sitä mieltä. ;) Eipä olisi tosiaan ensimmäinen kerta, että minuun uppoaa joku sellainen teos, joka suurimpaan osaan blogiväkeä ei ole iskenyt.

   Poista