Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Haaste: Lukemattomat kirjailijat

Jokaisella meistä on takuulla niitä kirjailijoita, jotka keikkuvat kauan TBR-listoilla, mutta eivät silti kuitenkaan tunnu missään vaiheessa tulevan luetuiksi. Tämän haasteen myötä onkin hyvä tilaisuus kaivaa nämä unohdetut kirjailijat lukulistalle.

Mikä ihmeen lukemattomat kirjailijat-haaste?
Tarkoituksena on siis lukea teoksia sellaisilta kirjailijoilta, joita et ole aiemmin lukenut. Voit myös helpottaa haastetta niin, että valitset myös sellaisia kirjailijoita, joilta olet lukenut jotain tiettyä lajityyppiä. Jos siis vaikkapa olet aikoinaan lukenut kaikki Tuija Lehtisen nuorten kirjat, voit nyt valita lukulistallesi jonkun hänen aikuisten kirjoistaan. Sovitaan kuitenkin niin, että kyseessä ei saa olla esikoiskirjailija, vaan jokaiselta luettavalta on pitänyt ilmestyä ainakin pari teosta - millä kielellä ja mitä lajityyppiä, sillä ei ole väliä.

Miten monta kirjaa sitten pitää lukea?
Niin monta kuin haluat ja ehdit. Itse ajattelin lukea 12, mutta mukaan haasteeseen pääsee jo kuudella kirjailijalla.

Miten kauan haaste kestää?
1.1.2013-31.12.2013. Aikaa siis on kokonainen vuosi, joten 12 kirjankin vauhdilla se tarkoittaa sitä, että luet joka kuussa yhden sinulle entuudestaan 'tuntemattoman' kirjailijan teoksen.

Miten pääsen mukaan haasteeseen?
Ilmoittaudu mukaan viestillä alle. Postaa blogiisi tieto haasteesta ja haasteen suoritettuasi kooste lukemistasi kirjoista. Postaa sitten tuon koostepostauksen linkki tähän ketjuun.

Hyödynkö tästä jotain?
Takuulla! Saatat löytää uusia lempikirjailijoita ja ainakin laajennat lukureviiriäsi. Ja vuoden lopussa arvotaan myös kaikkien osallistujien kesken 25 euron arvoinen lahjakortti voittajan valitsemaan kirjakauppaan.

39 kommenttia:

 1. Voi vitsit, ihan mahtava idea! Olen ehdottomasti mukana. Voisin itsekkin yrittää tähdätä tuohon kahteentoista, on nimittäin sen verran paljon kirjailijoita joihin on pitänyt jo ikuisuus tutustua. King ja Irwing täältä tullaan!

  Laittelen haastetiedot blogiin loppuviikosta samalla kun lisään muut ensi vuoden haasteet. Onneksi niitäkään ei ole kertynyt kuin muutama krhm :D

  VastaaPoista
 2. Olen ilmoittautunut jo niin moneen haasteeseen ensi vuodelle että olen tainnut menettää pelin itseni hillitsemisen suhteen - annanpa siis mennä saman tien kunnolla ja lisään tämänkin listalle! :D Mielessä on jo muutama sellainen nimi, joilla pystyn yhdistämään tämän muihin haasteisiin, kuten Adichie, Shields ja Le Guin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postailen myös asiasta vähän myöhemmin, tarkoitus olisi tehdä joku koostejuttu ensi vuoden haastesuunnitelmista.

   Poista
 3. Ja haasteita sen kun kerääntyy... :D Osallistun siis tähän, muiden haasteiden kirjalistoista voi napata kätevästi tähän jotain. Määrä menee mietintään, postaan tästä varmaan tämän viikon loppuun mennessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan, ei se tosiaan yksi haaste enää muiden joukossa ole pahaksi. :D

   Poista
 4. Osallistun tietenkin, sillä se sopii lukusuunnitelmiini. Teen postauksen myöhemmin. :-)

  VastaaPoista
 5. Hauska haaste, osallistun toki! :) Sopii hyvin tulevalle kirjastonhoitajalle, jonka pitäisi sitten joskus osata suositella teoksia. Tässä on nyt hyvä syy sitten laajentaa repertuaaria. :) Aion hyödyntää tässä myös TBR100 -listaani, johon laitoin paljon sellaisten kirjailijoiden teoksia joita en ole aikaisemmin lukenut. :) Postaan tästä varmaan loppuviikosta, piakkoin kuitenkin. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja menestystä TBR-listan pienentämisen kanssa.

   Poista
 6. Bongasin haasteesi jonkin linkin takaa, ja mukana ollaan! Tämä sopii hyvin yhteen TBR-listani lukemisen kanssa. Kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja myös sinulle onnea TBR-listan pienenemisen kanssa!

   Poista
  2. Haaste suoritettu, laskin mukaan 15 lukematonta kirjailijaa. Haastekoonti täällä: http://suketus.blogspot.fi/2013/12/kolme-paattyvaa-lukuhaastetta.html

   Poista
 7. Voisin kanssa osallistua :) Postailen sitten blogiini kun saan kuusi kirjailijaa kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa. Voi niitä kirjailijoita miettiä vuodenkin aikana, ettei heti tarvitse olla kaikki kuusi valmiina. :)

   Poista
 8. Itse voisin yrittää kymmentä, se kun on sellainen mukavan tasainen luku :D Ehdottomasti siis mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan ja kymmenen tosiaan on mukavan tasainen luku. :D

   Poista
 9. Kuinkas muuten sellaiset kirjailijat, joilta on joskus jättänyt yhden kirjan kesken mutta jotka ovat pysyneet lukulistalla koska heille haluaa antaa vielä toisen tilaisuuden? Ainakin pari sellaistakin nimeä olisi mielessä, ja mietin sopisivatko he haasteeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listalle vaan. Minä en ole aikoinaan saanut päätettyä ensimmäistä Waltariani, mutta ajattelin mahdollisesti ottaa hänet haasteeseen Nykäsen.

   Poista
 10. Löysin juuri blogisi. Kiva blogi ja mainio haaste, mukana ollaan! Ainakin Sisko Istanmäki ja Katri Lipson pääsevät piakkoin iltalukemistooni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että löysit tänne ja tervetuloa mukaan haasteeseen. Kiva nähdä mitkä kirjailijat päätyvät lopulliseen listaukseen.

   Poista
 11. Osallistun jo koen 13 kotimaista kirjailijaa -lukuhaasteeseen. Voiko näitä haasteita kenties yhdistää? Muuten tämä sopii tämän vuoden teemaan oikein hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki näitä haasteita saa aivan vapaasti yhdistellä. Itsekin teen samalla tämän haasteen kanssa oman kirjahyllyn lukuhaastetta. Tervetuloa mukaan vain.

   Poista
 12. Mukana ollaan! Minulla on ihan liikaa kirjailijoita joihin on pitänyt tutustua mutta en ole saanut aikaiseksi, joten saa nähdä saisinko itseäni nyt niskasta kiinni.

  VastaaPoista
 13. Mukaan lähden minäkin! Tunnun keikkuvan aina vain samojen kirjailijoiden parissa. Tällainen haaste tekee vain hyvää omille lukutottumuksille. :)

  VastaaPoista
 14. Hahaa, tämän voisi yhdistää tuohon Koe 13 kotimaista kirjailijaa -juttuun ja lukea tähän ulkomaisia kirjailijoita. Eiköhän tähänkin ehdi ihan vahingossa mukaan. :)

  VastaaPoista
 15. Tämä on ihan toivotonta! Lupasin itselleni että tänä vuonna jätän omalta osaltani lukuhaasteet rauhaan, mutta kyllähän tähänkin on ihan pakko osallistua! :)

  VastaaPoista
 16. Osallistun. Kuulostaa kivalta haasteelta.

  VastaaPoista
 17. Heippa, tässä on linkki haasteen koontipostaukseen:
  http://kirjakaapinavain.blogspot.fi/2013/12/haastekoonti-lukemattomat-kirjailijat.html :)

  VastaaPoista
 18. Tässä linkki koostepostaukseen:
  http://miran-kotikolo.blogspot.fi/2013/12/haaste-lukemattomat-kirjailijat-kooste.html

  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 19. Yhdeksää tähän kelpuuttamaani kirjailijaa tulin lopulta lukeneeksi:
  http://satunluetut.blogspot.fi/2013/12/haastekooste.html

  VastaaPoista
 20. Koska en ole varma, ehdinkö kirjoittaa erillistä haastepostausta, linkitän tänne haastesivun, josta luetut kirjat löytyvät. Kaikkiaan 29 kirjailijaa (jätin pois runot, sarjakuvat ja tietoteokset, eli niiden kanssa lista olisi vielä paljon pidempi).

  http://psrakastankirjoja.blogspot.fi/p/blog-page.html

  VastaaPoista
 21. Tähän haasteeseen sopivia kirjailijoita tuli luettua muutama...

  http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi/2013/12/haastekoonti-lukemattomat-kirjailijat.html

  VastaaPoista
 22. Tutustuin kymmeneen uuteen kirjailijaan, tässä linkki koontipostaukseen:

  http://kirjallisesti.blogspot.com/2013/12/haastekoontia.html

  VastaaPoista