Sivut

maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, luukku 3

Luukussa kolme onkin aika antaa ensimmäinen kirjallinen lupaus vuodelle 2013.
Luen joka kuukausi vähintään yhden minulle entuudestaan lukemattoman kirjailijan teoksen. Lisään haastavuutta vielä sillä, että en laske tähän mukaan esikoiskirjailijoita, vaan kirjailijalta on pitänyt ilmestyä jo muutama teos.

Omasta hyllystäni luen ainakin seuraavilta neljältä kirjailijalta jonkin teoksen:
Michael Cunnigham
Johan Bargum
Juha Itkonen
Henning Mankell

Muiden ehdotuksia:
Paul Auster
Claude Gallay
Augusten Burroughs
Herman Koch

Mitä minun vielä pitäisi lukea? Onko luettujeni listalla jonkun kirjailijan mentävä aukko?

10 kommenttia:

 1. Tämäpä onkin varmasti antoisa lupaus! Jännittäviä tutkimusretkiä tuntemattomaan! Pitäisi itsekin yrittää ryhdistäytyä enemmän uusien kirjailijoiden valloittamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todellakin, että tämä osoittautuu antoisaksi tutkimukseksi. Minullakin kun on paha tapa pysyä omalla tuttuusalueellani myös kirjailijoiden suhteen...

   Poista
 2. Komppaan Annaa, välillä tuntuu että jumittuu vain yhdenlaisiin kirjoihin ja kirjailijoihin. Mulla on ehkä vieläkin enemmän ongelmana se, että luen kirjoja lähinnä samoista maista: Amerikasta, Englannista ja Ranskasta. Ärsyttää kun ei saa aikaiseksi tutkia muuta kirjallisuutta oman mukavuusalueen ulkopuolelta, varsinkin kun rakastan lukea erilaisista kulttuureista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo maat ovat kyllä toinen ongelma, omissani listauksissani USA, Iso-Britannia ja Suomi ovat huomattavasti yliedustettuja. Samoin mieskirjailijat, ja yllättäen olen valinnut tähän vain miehiä. :D

   Poista
 3. Paul Auster? En ainakaan muista, että olisit lukenut sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätään listaan, en tosiaan ole Austeria lukenut!

   Poista
 4. Oletko lukenut Claudie Gallayta (Tyrskyt oli hyvä, Rakkaus on saari ei ollut minun kirjani)? Tai Augusten Burroughsia? Siinä ainakin pari, jotka tulivat äkisti mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa ole lukenut kumpaakaan. Lisäänpä nekin listaani, kiitos!

   Poista
 5. Bargumin Syyspurjehdus taitaa tänä vuonna olla paras kotimaiseni.

  Cunninghamin Tunnit on upea. Paul Austerin Talvipäiväkirja oli 5/5.

  Suosittelen lisäksi Herman Kochin Illallista sekä Linn Ullmannin Aartemme kallis. Kirjan nimet mainiten siksi, että en ole kummaltakaan näistä kahdesta lukenut muita kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bargumista olenkin lukenut vain kehuvia arvioita. Samoin myös Cunninghamista ja Austerista. Bargumilta ja Cunninghamilta tosin ainakin valikoituvat muut teokset kuin mainitut luettavaksi, sillä haluan saada myös kirjahyllystäni teoksia luettujen listalle.

   Ullmanin Aarteemme kallis onkin lukupiriimme tämän kuukauden kirja, joten sen tulen aivan kohta lukemaan. Illallinen on ollut listallani myös pitkään, mutta lukemaan en ole sitä ehtinyt. Joten ensi vuonna senkin voisi sitten korjata. :)

   Poista