Sivut

perjantai 14. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, luukku 14

Paljon olisi vielä luettavaa tänä vuonna. Vuoden viimeinen lukupino näyttää tällä hetkellä tältä:

Dan Simmons - Flashback
Dystopia 2030-luvun Yhdysvalloista, joka on raunioitunut väkivallan, korruption ja terrorismin syöksykierteessä. Flashback on huumausaineiden jalokivi, jota tavallinen kansa käyttää pakokeinonaan nykypäivästä. Nick Bottom houkutellaan selvittämään yrityspomon pojan murhaa ja joutuu tietenkin hengenvaaraan. (Koska dystopia kiinnostaa aina.)

Vilmos Csaplár - Hitlerin tytär
Entäpä jos Hitlerille olisi syntynyt Jolán-tytär. Ja entäpä jos tämä samainen tytär olisi päätynyt juutalaisten kirjoihin ja melkein joutuisi Auschwizin-junaan. Sodan loppumainingeissa Unkarin juutalaiset alkavat käymään kauppaa saksalaisten kanssa. (Koska lähtöasetelmat tuntuvat mielenkiintoisilta.)

Sara Razai - Olen etsinyt sinua
WTC-iskujen jälkeen mutta ennen Irakin sotaa Annika kohtaa kodittoman pakolaisen, Samimin. Kohtaamisen jälkeen varsinkin Annikan elämä muuttuu. (Pakolaisia ja Turku.)

J.K. Rowling - The Casual Vacancy
Suuri teos pikkukaupungista. (Koska Rowling. Ja koska haluan lukeni myös tämän Rowlingin alkukielellä.)

Julian Barnes - Kuin jokin päättyisi
Menneisyys muuttuu nykyisyydeksi kun keski-ikäinen Tony Webster saa perinnön: hieman rahaa sekä vaikeaselkoisen arvoituksen. (Koska kirjblogaajat ovat puhuneet tästä niin paljon.)

MItä sinä luet loppuvuoden aikana?


6 kommenttia:

 1. Hyviä kirjoja sinulla vielä tälle vuodelle luvassa! No, lukenut olen vain Barnesin ja Csaplárin kirjat, mutta uskoisin Rowlinginkin kirjan olevan hyvä ja se on myös lukulistallani :)

  Minulla olisi loppuvuodelle muutamia kirjastolainoja luvassa, ainakin Joyce Carol Oatesin Haudankaivajan tytär, Amor Towlesin Seuraelämän säännöt, Jennifer Eganin Aika suuri hämäys ja Paolo Giordanon Alkulukujen yksinäisyys (jonka aloitan tänään). Lisäksi ajattelin jo joulun aikoihin aloittaa lukemaan yhtä sukupuolihistoriaan liittyvää tenttikirjaa, joka vaikuttaa ihan hirvittävän mielenkiintoiselta! Pitkästä aikaa olen todella innoissani jostain tenttikirjasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Rowlingin teos on hyvä. Barnes on tuntunutkin olevan monen lukulistalla tänä vuonna.

   Sinun listaltasi ainakin Oates tulee olemaan jossakin vaiheessa omalla listallani, niin vakuuttunut olin hänestä kun luin Koston. Ja mukavaa, että tenttikirjakin välillä houkuttaa lukemaan, toivottavasti tentti sujuu myös hyvin.

   Poista
 2. Ainakin suunnitelmissa olisi lukea vielä tämän vuoden aikana Dora, Dora sekä Kuparienkeli. Katsotaan miten käy :).

  VastaaPoista
 3. En tiedä, mitä loppujen lopuksi ehdin joulutouhujen lomassa lukea, mutta jouluksi olen varannut itselleni Lundbergin Marsipaanisotilaan ja Sateen sekä Eugenidesin Naimapuuhia, ja ennen joulua rentoudun nuortenkirjojen parissa. Sinun listaltasi olen lukenut Barnesin kirjan, se on hyvä ja nopealukuinen, joskaan ei tarinansa puolesta minua niin sykähdyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin Lundbergit listalla kuulostavat mukavilta. Itsekin hankin muutaman teoksen lisää heti Jään luettuani. Toivottavasti sinäkin löytäisit aikaa joulutohinoiden keskellä myös lukemisille, sitä yritän minäkin.

   Poista