Sivut

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, luukku 9

Lukualueeni on kovin kapea mitä tulee erimaalaisen kirjallisuuden suhteen. Luen suomalaisen kirjallisuuden jälkeen eniten kirjoja Iso-Britanniasta ja USAsta. Niinpä onkin aika korjata asia ja antaa toinen kirjallinen lupaus: Alan valloittamaan Eurooppaa. Pyrkimyksenä on siis lukea vähintään yksi kirja jokaisesta Euroopan maasta kirjailijan kotimaan mukaan. Samalla uskon, että pääsen myös pois omista genremukavuusalueistani, sillä kaikista maista tuskin löytyy suomennettua kaunokirjallisuutta, joten kelpuutan mukaan kaikki teoksesta runoista tietokirjallisuuteen.

Katsotaanpa mitä tästäkin seuraa.

4 kommenttia:

 1. Jee, ehdottomasti peukkuja eurooppalaiselle kirjallisuudelle! Olen tänä vuonna jostain syystä itse lukenut melko paljon (suhteessa) eurooppalaisia kirjoja, ja hyviä on löytynyt niin Ranskasta, Norjasta, Hollannista, Sveitsistä kuin Itävallastakin.

  VastaaPoista
 2. Tänä vuonna on kyllä tullut ainakin uutuuksia hyvin useista maista. Oma listani taitaa alkaa Norjalla, kun sattuu tuo lukupiirikirja siihen sopivasti osuvan. :)

  VastaaPoista
 3. Olen tänä vuonna suorittanut tuota Eurooppa-haastetta ja olen lukemisessa jo loppusuoralla. Yllättävän vaikeaa on löytää joistain maista (=Itä-Eurooppa) luettavaaa ja toisaalta määritellä kirjailijan maata, kun aika moni on muuttanut kerran tai useampaan kertaan.

  Mutta tuo on mukava ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itä-Euroopan pikkumaat varmasti tulevat tuottamaan minulle suurta tuskaa. Noh, sitten vaikka runohyllyjä koluamaan, jos ei muualta meinaa löytyä.
   Tuo kirjailijan kotimaa on muuten mielenkiintoinen kysymys. Tulikin mieleen heti esim. Hertha Müller, jonka voisi sijoittaa kahteen maahan, ja ihan oikeutetusti. Kai sitä vähintään ainakin maan kansalainen pitäisi olla, ennen kuin voisi johonkin maahan sijoittaa. Pitänee tosin haasteen edetessä miettiä vähän tarkemmin noitakin kriteerejä.

   Poista