Sivut

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuosi 2013 on teemakuukausien vuosi

Tarkoitus on siis lukea jotakin teemaan sopivaa joka kuussa. Toki luen innostuksen mukaan myös muutakin, mutta kuukauden pääpaino tulee olemaan aina teemassa.

Tammikuu: vieraskielinen kirjallisuus, minun tapauksessani englanti
Helmikuu: keltainen kirjasto
Maaliskuu: kirjoja omilta suosikeiltani
Huhtikuu: kirjoja omasta hyllystä
Toukokuu: lasten ja nuorten kirjallisuus
Kesäkuu: klassikot
Heinäkuu: dekkarit
Elokuu: sininen kirjasto
Syyskuu: esikoisteokset
Lokakuu: novellit
Marraskuu: eurooppalainen kirjallisuus
Joulukuu: punainen kirjasto

Tammikuussa on siis ainakin luvassa The Casual Vacancy,  jota olen jo aloitellut. Lukulistalla ovat myös ainakin Paul Austerin Sunset Park,  Shakespearen Romeo and Juliet, David Nicholssin One Day, Sarah  Gruenin Water for Elephants sekä Kingiltä The Cell ja 11.22.63.

8 kommenttia:

 1. Kiinnostava idea! Mielenkiinnolla jään odottelemaan postauksiasi. Punainen kirjasto (Aikamme kertojia -sarja) on myös hieno ja olisi hyvä teema jollekin kuukaudelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin aluksi tuota punaista kirjastoa, mutta jätin sen kuitenkin alunperin pois. Kuitenkin huomasin, että sarjassa on sen verran kirjoja, että otan senkin mukaan. Samalla vähän muutenkin muokkailin teemoja, uskon että nyt olevat ovat ne lopulliset ja luovat lukuintoa koko vuoden.

   Poista
  2. Jihuu, Aikamme kertojia -sarjaan mahtuu paljon todellisia helmiä!

   Poista
  3. No näin kanssa ymmärsin kun eilen vähän blogistalkkausta harrastin. :D

   Poista
 2. Hih, mulla on ollut vähän samaa ideaa =) Teemat tosin taitavat mennä hieman ristiin, mutta kiinnostuksella luen mukana, mitä sulla kertyy teemoihin =O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään seuraamaan myös sinun teemojasi. Jospa vaikka saamme tositemme teemoista jotain lukuideoita tässä vuoden mittaan. :)

   Poista
 3. Meillä taitaa mennä alkuvuosi aika samaan tahtiin. Kunhan olen saanut Kaikki isäni hotellit ja Hobitin pois alta ajattelin keskittyä pelkästään englantiin ja jatkaa sillä linjalla aina kirjoituksiin asti :D Samoja kirjoja ei toistaiseksi näytä The Casual Vacancyn lisäksi olevan, mutta katsellaan mitä epätoivoissani keksin luettavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tsemppiä kirjoituksiin! Englanniksi lukeminen onkin kyllä paras tapa treenata, ei niillä kielioopisäännöillä pelkästään pärjää. Ja ainakin Casual Vacancy on paikoitellen vaikeaa kieltä jos politiikka ei satu olemaan entuudestaan tuttua englanniksi.

   Poista