Sivut

torstai 6. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, luukku 6

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! Sen kunniaksi, että meillä on oikeus lukea suomalaista ja suomennettua kirjallisuutta, listaankin tämän päivän kalenteriin kevään 2013 kiinnostavat uutuudet.

Atena:
Dieter Hermann Schmitz - Täällä pohjoisnavan alla
Husseim Al-Maadidi - 361 päivää helvetissä

Bazar:
John Boyne - Kuudes mies
Sarah Blake - Jos saat tämän kirjeen

Gummerus:
Jouko Heikura - Joki kaupungin alla
Elif Shafak - Kunnia
Julia Kibler - Matkalla kotiin
David Foenkinos - Yhden elämän muistot

Like:
Marja Björk - Poika
Kishwar Desai - Postimyyntilapset

Otava:
Tua Harno - Ne jotka jäävät
Chad Harbach - Pelin henki
Reijo Mäki - Sahanpururevolveri

Tammi:
Stephen King - 22.11.63
Haruki Murakami - 1Q84
A.S. Byatt - Ragnarök - jumalten tuho

Teos:
Eija Hetekivi Olsson - Tämä ei ole lasten maa
Edmund de Waal - Jänis jolla on meripihkanväriset silmät

WSOY:
Marisha Rasi-Koskinen - Valheet
Renate Dorrestein - Hyvä äitipuoli

Huomaan, että kiinnostavia kevään uutuuksia on huomattavasti vähemmän kuin nyt syksyllä. Toisaalta tämä on vain hyvä juttu, sillä nyt minulle jää aikaa lukea myös muita kuin kauden uutuuksia. Varsinkin, kun minulla on edelleen osa tämän syksyn uutuksia odottamassa lukuvuoroaan kohta vuoren korkuisessa lukupinossa. Mitä uutuutta sinä odotat kaikista eniten?

8 kommenttia:

 1. Mä odotan innolla Murakamia, McEwania ja Boynea!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin kovin yllättäen meillä on aika samanlaisia odotuksia. Tosin McEwan-fania musta ei vieläkään saa. :/ Toivon kovin, että Murakami löytyisi joululahjakasasta englanninkielisenä teoksena, niin pääsisi lukemaan sitä heti eikä vasta ensi vuoden puolella.

   Poista
 2. Ian McEwania tai Paul Austeria tai Colm Toibinia. En osaa päättää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä yllätyksiä tässäkään listassa. ;) Paul Austeria mun täytyy tosiaan kokeilla lukea, kun niin moni tuntuu aina hänen uusinta teostaan odottavan.

   Poista
 3. Stephen Kingiä (jonka tosin pääsen lukemaan vasta kun projektini suomennettujen Kingien lukemisesta sallii), J.K. Rowlingia ja Joanne Harrisia nyt ainakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIng-projekti kuulostaa aina mielenkiintoiselta. Millaisella aikataululla etenet? Rowling löytyykin jo omasta lukupinostani, tosin englanniksi, sillä niin olen tottunut lukemaan häntä jo Pottereiden aikaan.

   Poista
  2. Etenen ihan vapaalla tahdilla ja luen Kingiä mielihalujeni mukaan :) Tällä hetkellä luen Unensieppaajaa. Suurimman osan Kingin suomennetuista kirjoista olen lukenut jo aiemmin, muttan nyt aloitin alusta ja luen niitä suomennos/kirjoitusjärjestyksessä. Aloitin projektin Musta torni -sarjan luettuani kun tajusin miten muissa Kingin kirjoissa on linkittymiä tuohon sarjaan. Uskomatonta minkälaisen maailman King on luonut!

   Potterit olen lukenut Suomeksi, olisi kiinnostavaa lukea ne myös englanniksi, mutta vähän mietityttää menisikö hahmot iloisesti sekaisin päässäni ;)

   Poista
  3. Tuo lukeminen ilmestymisjärjestyksessä kuulostaa kivalta idealta. Itse en olekaan lukenut vielä Musta torni-sarjaa, joten saa nähdä teenkö samanlaisen tempauksen sitten sen luettuani.

   Potterit ovat loppupeleissä hyvin yksinkertaista englantia. Suosittelen ainakin kokeilemaan, jotenkin niidenkin maailma avautuu aivan eri tavalla alkukielellä luettaessa.

   Poista